You are currently viewing 4 savjeta za odabir nakita

4 savjeta za odabir nakita

Svaka žena trebala bi posjedovati bar jedan omiljeni komad nakita bez kojeg nikada ne izlazi iz svog doma. Nakit može poboljšati formalnost odjeće, privući interes okoline, dodati na šarmu običnoj ili neutralnoj odjeći ili jednostavno dodati boju i sjaj bilo kojoj odjeći koja bi inače mogla biti dosadna. Njegova moć je upravo u mogućnosti transformacija baš svakog stajlinga i ovaj bezvremenski klasik potreban je svakom ljubitelju ljepote i mode. Iako nakit ima moć uljepšavanja, ako ga ne znamo pravilno izabrati i spariti, krivim odabirom može uništiti dobru modnu kombinaciju. Ako ste se zaželjeli novog komada nakita, u novom Argentum webshopu možete pronaći nešto za baš svaki ukus, a mi vam donosimo mini vodič kako bi uvijek zabljesnuli u pravom sjaju.

odabir nakita

NEKA SVE OČI BUDU USMJERENE NA VAŠ VRAT

Slično poput odjeće, stilovi ogrlica mogu djelovati na promjenu percepcije gledatelja o vašoj visini. Ako ste vrlo niski i želite dati percepciju da ste viši nego što želite, odaberite ogrlice koje su duže. Ogrlice u obliku slova V ili u obliku slova Y mogu produljiti vaš izgled. Ovi će oblici i duljine stvoriti dojam da ste puno viši nego što uistinu jeste. Ali što je s onima koji su visoki i žele da pažnja gledaoca ne bude fokusirana na visinu? Izaberite kratke ogrlice koje će se osloniti na vašu ključnu kost, a da vizualno izgledate niže nego što to uistinu i jeste, može pomoći i odabir choker ogrlice. Kada odabirete ogrlice, također razmislite o volumenu ogrlice. Višim osobama odlično će stajati ogrlice koje na sebi imaju krupno kamenje ili velike karike, dok će onim nižeg stasa više stajati decentni nakit.

odabit nakita

NAUŠNICAMA ISTAKNITE SVOJE CRTE LICA

Naušnice mogu djelovati prema ili protiv oblika vašeg lica. Ovisno o obliku vašeg lica, možete koristiti određene stilove naušnica kako biste naglasili vaš izgled. Kada govorimo o oblicima lica, mislimo na osnovne oblike okrugli, pravokutni, ovalni, četvrtasti ili oblik srca. Osobe s ovalnim licem imaju najviše sreće jer mogu nositi gotovo bilo koji stil i izgledati dobro. Međutim, ako su vam lica okrugla, ne želite naglasiti punoću pa se želite kloniti naušnica ili obruča. Duge naušnice kvadratnog ili pravokutnog oblika pomoći će vam izdužiti lice. Lica u obliku srca tanja su na dnu, pa ako ste ovaj tip osobe, birajte nositi naušnice koje vam mogu proširiti bradu, poput trokutastih oblika i šire se prema dnu. Osobama čija su lica duga ili pravokutnog oblika, savjetuje se izbjeći duge viseće naušnice koje izduljuju lice. Preporučljivo je birati manje komade koji će idealno odgovarati ovom obliku lica.

4 savjeta za odabit nakita

ZAGRLJAJ ZLATA VRIJEDAN

Ruke su dio tijela koji često bude u fokusu mnogih promatrača. Puno puta kada razgovarate ili kada samo sjedite okolo, ruke su vam blizu lica, pa želite odabrati svoje narukvice i prstenje tako da dopunjuju vaše lice i vaše ruke. Prilikom odabira narukvica razmotrite svoja zapešća. Ako imate tanke ruke, birajte nježne narukvice koje će unijeti dašak elegancije vašem izgledu, dok će osobe s jačim rukama izgledati atraktivnije uz široke narukvice ili čak i veći broj narukvica. Narukvice su uvijek bile jedan od najpopularnijih komada nakita. Bilo da su jednostavnog dizajna s tradicionalnim uzorcima i detaljima ili, raznih boja s veselim motivima, svaka žena će s vremena na vrijeme poželjeti novi komad u svojoj kolekciji.

4 savjeta za odabit nakita

ZAVODLJIVI DODIRI UZ BEZVREMENSKI SJAJ

Pri odabiru prstenja razmislite o obliku prstiju. Želite biti sigurni da vaš prsten ne prelazi zglob. Jer to ne samo da je uistinu neudobno već i nije izgledom privlačno. Ako imate kraće prste, birajte malo, nježno i elegantno prstenje koje će biti savršen detalj, a neće utjecati na vizualni dojam vaših dlanova. Ako imate duže prste, možete kombinirati veće komade nakita. A na svakoj ruci će apsolutno najbolje izgledati ono prstenje koje na sebi ima detalje ovalnih oblika. Prilikom odabira nakita, ne zaboravite da kupite ono što volite! Pronalazak nakita koji vam odgovara i s kojim se osjećate dobro, svaki komad savršen je dodatak bilo kojoj odjeći.

Ovo su bila 4 savjeta za odabir nakita.

Izvor: Gloria, https://bit.ly/39vTEUq