You are currently viewing 6 vrsta prstenova za posebne prilike

6 vrsta prstenova za posebne prilike

Bilo da ste ih kupili za sebe ili ih dobili na poklon, prstenje za posebne prilike može biti lijep podsjetnik na najbolje stvari u životu. Bilo da ih nosite svaki dan ili samo u vrlo posebnim prilikama, ovi blistavi dragulji mogu vas odmah podsjetiti na važne prekretnice i uspomene koje ste podijelili s voljenima ili sami iskusili.

Krenimo na sentimentalno putovanje i istražimo osam popularnih vrsta prstenja za posebne prilike!

Prstenovi za proslave

Iako prstenovi često mogu predstavljati vašu ljubav prema drugoj osobi, nisu svi prstenovi romantične prirode. Mnoge vrste prstenja za posebne prilike zapravo predstavljaju ljubav prema sebi i prepoznaju vaša lična dostignuća i glavne prekretnice.

posebne prilike

Prsten u školi

Prsten za srednje škole ili fakultete prekrasan je način za uspomenu na akademska postignuća i vrijeme provedeno u školi. Njih se često stiče blizu najvažnijeg dana mature.

Učenicima i bivšim studentima učestali prstenovi mogu se prilagoditi s imenom škole, godinom mature i izborom dragog kamenja. Neki dizajni uključuju čak i personalizirane motive koji ilustriraju omiljene školske aktivnosti korisnika.

Prsten – dešnjak

Možda ste tu i tamo spomenuli izraz “desni prsten” koji se spominje. To je u stvari prsten koji se nosi na desnom prstenjaku – ruci suprotnoj od one na kojoj se tradicionalno u nekim državama nose zaručnički i vjenčani prstenovi.

Kao što je objasnio The New York Times, “ako vidite dijamantni prsten na četvrtom prstu ženske desne ruke, […] to znači neovisan duh, ili čak ekonomsko osnaživanje i promjenu rodnih običaja.” U osnovi je bio prethodnik Mejurijeve kampanje.

Iako je fraza napravljena prvenstveno da bi potaknula tromu prodaju dijamanata, još uvijek ima nešto u tome. Prsten koji ste sami kupili i nosite na desnoj ruci može biti blistav podsjetnik na vaš trud i snažnu, neovisnu ličnost.

Samo zato – prsten

Ne mora se svaki prsten nositi na prstenjaku! Bez obzira volite li izgled hrabrog, krupnog prstena od navete na pokazivaču, duginog prstena koji se može naslagati na sredini ili nježnog traka na ružičastom, svi oni mogu biti značajni prsteni za posebne prigode, kako god ih vi definirali.

Ako imate razloga za slavlje – poput promocije na poslu ili velike životne tranzicije – razmislite o obilježavanju svog velikog trenutka prstenom „samo zato“. Ili, ako volite antikni nakit ili neobične drago kamenje, to može biti prava poslastica koju ćete dodati svojoj kolekciji kad se ukaže prilika.

Samo zato što zvoni u raznim stilovima, od vintage do suvremenog.

posebne prilike

Poklon prsten

Pokloni su stekli popularnost tokom 2000-ih. Mnogo je toga povezano s brojem slavnih mama koje su po rođenju djeteta dobile novi nakit. Popularni izbori uključuju ugravirani ili monogramirani prsten s djetetovim imenom ili dizajn skupocjenog dragulja s bebinim rodnim kamenom.

Majčin prsten

Majčin prsten je jedna od najosobnijih personaliziranih vrsta prstenja za posebne prilike. To može biti lijepa uspomena za mamu ili baku. Porijeklo ovog bezvremenog koncepta datira iz 1950-ih ili 60-ih.

posebne prilike

Bez obzira na to je li namijenjen nošenju svakog dana ili ga njeguje kao raskošnije blago ukrašeno draguljima, majčin prsten dodaje leprškave boje, osobnosti i sentimentalnog sjaja bilo kojoj kolekciji prstenja.

Prsten za porodično nasljeđe

Konačno, tu je i porodično nasljeđe. Ova vrsta nakita može imati puno značaja, ovisno o prošlosti. Ali, ako imate dovoljno sreće da ga dobijete, prsten koji se prenosi generacijama sigurno je nešto nevjerovatno posebno.

Posjetite našu web stranicu.