Trenutno pregledavate Kako kupiti prstenje za sebe? – Savjeti za žene

Kako kupiti prstenje za sebe? – Savjeti za žene

Volite se diviti prstenovima iz daljine, ali niste sasvim sigurni kako postati pametni kupac? Niste sigurni je li bolje naručiti putem interneta ili se upustiti u zlatarnicu? Došli ste na pravo mjesto! Ovaj vodič će vas provesti kroz cijeli postupak kako kupiti prstenje za sebe!

Jedna od stvari koju najviše volim u finom nakitu je kako on traje generacijama. A kako se priče koje svaki komad sadrži prenose i kroz generacije.

Fini nakit

Kad razmišljate o pitanju kako sebi kupiti prstenje, vjerojatno razmišljate o finom nakitu. Ako želite nešto što će trajati cijeli život (i šire), odlučite se za prsten od vašeg omiljenog plemenitog metala.

Srebro je najpristupačniji metal u kategoriji finih nakita. Prstenovi od platine i punog zlata će biti skuplji, ali vašoj kolekciji daju nivo luksuza. Svi ovi metali su izdržljivi i pogodni za svakodnevno nošenje.

Fini komadi nakita mogu sadržavati i drago kamenje poput dijamanata, safira, smaragda i drugih.

Kako kupiti prstenje za sebe

Polu-fini nakit

Ako volite zlatni izgled, ali ne i cijenu, kupite polufine prstenje. Oni vam mogu dati više prstena za novac, jer ne sadrže toliko zlata.

Demi-fine kategorija obično uključuje zlatni vermeil i nakit ispunjen zlatom. Obično se izrađuju sa slojem zlata preko metala manje vrijednosti.

Međutim, oni neće biti “zauvijek” komadi jer metal nije čvrsta zlatna legura. Vanjski sloj će se s vremenom vjerovatno istrošiti ili potamniti. Ali ova vrsta nakita trajat će mnogo dulje od nekvalitetnijeg komada pozlaćene nošnje.

Ovdje saznajte o razlikama između zlatnih prstenova, zlatnih punjenja i pozlaćenih prstenova!

Možete pronaći polufine prstene sa svim vrstama dragog kamenja, od kubnih cirkonija do dijamanta i svega između. Često sadrže poboljšane i laboratorijski stvorene dragulje, kao i prirodnije drago kamenje po pristupačnijim cijenama.

Bižuterija

Modni prstenovi su obično izrađeni od metalnih legura koje sadrže osnovne metale poput mesinga, bakra, nikla, aluminijuma, željeza, kositra ili titana.

Oni su najjeftiniji i mogu biti idealni za isprobavanje novog trenda ili dopunu odjeće. Imajte na umu da će blistavi završetak prstena s nakitom brzo potamniti i istrošiti se redovnom upotrebom. Osnovni metali također mogu prouzrokovati promjenu boje ili iritaciju kože.

Bilo koje pjenušavo kamenje obično je imitacija dragog kamenja – pomislite na kristale i kubni cirkonij.

Kvalitet

Kao što smo vidjeli, različiti metali (i legure metala) isporučivat će se s različitim oznakama cijena.

Poredak finog nakita od najskupljeg do najskupljeg, prednjače platina i zlato, a zatim srebro. Demi-fini nakit, poput zlatnog vermeila ili prstenova ispunjenih zlatom, bit će jeftiniji od masivnog zlata i često u rangu sa srebrom. Bižuterija je najjeftinija opcija. Jeftino i veselo!

Istražujući kako kupiti prstenje za sebe, možete se educirati i o tome kako se dobivaju različiti materijali kako biste pronašli metode nabavke koje najbolje odgovaraju vašim ličnim vrijednostima.

Kako kupiti prstenje za sebe

Možete razmisliti o podršci brendovima koji koriste dragulje i metale koji su etički minirani, dragulje stvorene u laboratoriji ili reciklirane metale i dragulje. Neke od ovih praksi mogu dovesti do toga da cijena bude viša ili niža; ona će varirati od jedne marke do druge.

Količina

Pri određivanju cijena plemenitih metala i dragog kamenja, veličina je bitna. Teški, čvrsti zlatni prsten s dijamantima optočen dijamantom bit će puno skuplji od super-mršavog zlatnog lanca na kojem se nalazi jedan sitno-sitni dijamant – čak i ako su oba sastavljena od iste vrste zlata i imaju istu vrstu dragog kamenja.

Pronađite veličinu prstena

Ako želite prikupiti kolekciju prstenova, možda ćete htjeti naručiti set za dimenzioniranje prstena od metala ili plastike putem interneta. Prsten za dimenzioniranje trebao bi čvrsto kliziti pored vašeg najvećeg zgloba i udobno sjediti u dnu prsta. Ako odmah sklizne bez malo nježnog micanja, vjerojatno je previše labav.

Postoji i nekoliko načina za približavanje veličine prstena kod kuće ako nemate pristup nakitu ili kompletu za određivanje veličine prstena. Za provjeru opsega najšireg dijela prsta možete koristiti prstenasti remen za dimenzioniranje, traku papira ili traku. Tada možete uporediti to mjerenje s tablicom veličine prstena dostupnom na web-u.

Kako kupiti prstenje za sebe

Otkrivanje veličine prstena je nešto što možete učiniti tijekom osobne posjete zlatarni. Savjetovanje sa profesionalcem je najbolji način da se osigura precizno očitanje i traje samo nekoliko minuta. Samo zamolite draguljara ili prodavača da odredi veličinu vašeg prstena za određeni prst. Stavit će vam različite metalne prstenove za dimenzioniranje na prst dok ne padnu na savršeno mjesto.

Posjetite našu web stranicu.