You are currently viewing Šta nakit govori o ženi?

Šta nakit govori o ženi?

Nakit je odraz žene, njezinog karaktera i smisla za modu. Baš kao i odjeća, nakit odaje mnogo toga o njoj. Njime žena može istaknuti svoje prednosti ili sakriti nedostatke, a osim njegove očite dekorativne uloge, nakit može biti i statusni simbol te pokazatelj pripadnosti određenoj društvenoj skupini.

Vesele i ekstrovertirane osobe najčešće nose šareni nakit koji dodatno ističe njihov karakter. Decentnije varijante i elegantan nakit, također može biti njihov izbor, no u tom slučaju žene biraju komade sa zanimljivim detaljem koji privlači pozornost. Nakit zaista priča priču o ženi, o njezinim preferencijama i ukusu, ali i karakteru.

šta nakit govori o ženi

Ogrlica

Ogrlice su nakit koji ima posebnu vrijednost. Elegantne kombinacije ili večernje toalete naprosto su nezamislive bez ogrlice- raskošne ili decentne, ovisi o ženinom karakteru. Žene koje nose upadljive i velike ogrlice, po prirodi su koketne, samosvjesne i iznimno ekstrovertne. One koje pribjegavaju decentnijim ogrlicama, rezerviranije su u socijalnom aspektu, povučenije i, navodno, vjernije partneru.

zlani lanac

Narukvice

Kada govorimo o nakitu, narukvice najčešće ostanu „po strani“.  Sasvim neopravdano jer upravo narukvicama najčešće izražavamo poruke koje ponekad ne izgovaramo na glas. Upravo žene koje preferiraju djela, a ne riječi, odabiru narukvice koje će govoriti umjesto njih, a nošenjem istih čuvaju dozu tajanstvenosti koja je dio njihovog karaktera.

Smatra se, također, da su žene koje nose narukvice na desnoj ruci, snažne i odlučne, a da su dame koje preferiraju nositi narukvice na lijevoj ruci, nježnije i povučenijeg karaktera.

nakit

Naušnice

Naušnice su, prema mišljenu većine, definitivno najženstveniji dio nakita! Vole ih nositi intuitivne, snažne žene, a one uporne i spremne na sve, izabiru velike naušnice jarkih boja koje ostavljaju upečatljiv dojam. One, baš kao i sama žena koja ih nosi, ne prolaze nezamijećeno!

nakit

Izvor: https://www.crystalvision.com.hr/sto-nakit-govori-zeni/